Avsnitt 1 – Gunhild Stensmyr 2


Efter en framgångsrik karriär som curator och konsthallschef sålde Gunhild Stensmyr sitt hus i Skåne och flyttade upp till Norrbotten för att samla in 60 miljoner kronor och bygga en internationell konsthall av toppklass i den norrbottniska byn Risudden med knappt 70 invånare.

Hon har medverkat i dokumentärserien “Konsten att fånga en dröm” i Svt (Länk här) och driver Art Hotel Tornedalen som precis utnämnts till fjärde bästa konsthotell i världen (Länk till Svenska dagbladet här).


2 tankar om “Avsnitt 1 – Gunhild Stensmyr

 • Birgitta Jysky

  Vilket fantastiskt fint och varmt samtal med Gunhild om hennes livsresa och arbetet med Konsthall Tornedalen. Där många av oss andra hade gett upp för länge sedan jobbar Gunhild oförtrutet vidare och visar uthållighet som få, ja riktig finsk sisu. Konsthallen finns inte ännu fysiskt men är ändå så stark och levande i Gunhilds berättelse. Jag bara längtar att bygget ska komma igång. Kommer att betyda så mycket för oss alla i Tornedalen och erbjuda något riktigt intressant för besöksnäringen. Hoppas verkligen att även min födelsekommun Pajala och grannkommunen Haparanda vill gå in med en liten finansiering. Det fattas så lite, så är vi i hamn!

  • Gunhild Stensmyr

   Hej Birgitta
   Så glad jag blir. Konsthallen kommer at göra stor skillnad för oss här i Tornedalen från Pajala i norr till Haparanda i söder. Den är inte bara för oss i Övertorneå! Den är för ALLA. Vi håller tummarna att alla kronor kommer in så att vi kan börja bygga.

Kommentarer är stängda.